Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Fromage blanc Recept på Fromage blanc, efterrätt med sitt ursprung i Frankrike. Recept från en av våra besökare.

(4 portioner)
3 dl tjock grekisk, eller turkisk yoghurt (10%)
1 dl vispgrädde (40%)
2 msk florsocker
1/2 dl mandelspån
4 msk flytande honung


Gör så här:
1. Vispa grädden fluffig.
2. Blanda med yoghurt och florsocker.
3. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
4. Fördela honungen i botten på fyra glas, fyll med moussen.
5. Servera toppad med rostad mandel.

Denna enkla yoghurtmousse måste provas!

Detta recept snappade jag upp nyligen på en av Paris bästa krogar Restaurang Georges som ligger på taket av Centre Pompidou. Det är som en len yoghurtmousse som egentligen även ska vara smaksatt med mandelmjölk. Om man vill kan man droppa i en droppe bittermandelessens.
Det är otroligt gott, snabbt och enkelt.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com