Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Foccacia


Recept på foccacia.

6 dl Vatten
12 dl Vetemjöl
2 msk Olivolja
25 gram jäst
ca 20-25 grovhackade oliver
1 näve soltorkade tomater

Oregano
Rosmarin
Olivolja till pensling
Salt & Peppar

1. Värm vattnet till 45-50 grader. Häll mjölet i en bunke. Grovhacka oliverna och de
soltorkade tomaterna.

2. När vattnet är varmt, häll ner det tillsammans med jästen i mjölet.

3. Rör om degen och tillsätt örtkryddorna, en skvätt olivolja, soltorkade tomater
och oliverna. Rör om degen ordentligt.

4. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i 45 minuter, då du brer ut degen på en plåt
som en stor fyrkant. Gör även små hål med tummarna eller en tesked. Salta sedan och krydda
med lite mer oregano och rosmarin. Pensla slutligen med olivolja och låt jäsa i ca 25 minuter.

5. Sätt ugnen på 225 grader. När ugnen är varm, stoppa in plåten i mitten av ugnen och låt
stå i ungefär 25 minuter. När det är färdigt ta ut det och låt svalna under en handduk, skär
sedan upp den i fyrkanter och servera!

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc focaccia "

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com