Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Dumplings

Recept på Dumplings, jiaozi, fyllda degknyten med inspiration av Kina.
Äts t.ex. på det kinesiska nyåret.

För 4 personer:

ca 16 Wonton-omslag
ca 500 gram Fläskfärs
1/2 tsk Ingefära
3 Vitlöksklyftor
1 msk finhackad Lök
2 msk Soya
1 msk Sesamolja
1 Ägg (vispat)
3 dl Kinakål (strimlad)

1. Blanda fläskfärsen ingefäran, vit och gul lök, soyasås, sesamolja, ägg och kinakålen i en bunke. Blanda ordentligt.

2. Placera en tesked av blandningen på varje wontonblad. Fukta kanterna med vatten och vik sedan över, rulla in kanterna en aning för att hålla fyllningen på plats. Ångkoka sedan dumplingsen ungefär 15-20 minuter.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com