Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Cuban sandwich


Recept på cuban sandwich, cubano sandwich, sandwich mixto. En variant
är medianoche, vilket görs med ett sötare bröd. Ursprungligen från Kuba,
Karibien men även mycket populärt i Usa, och där särskilt i Florida.

För 4 personer:

4 bröd, helst inte minibaguette / baguette, men de flesta en-persons-bröd fungerar. (egentligen skall det vara kubanskt bröd, men det kan vara svårt att få tag på.)
4 tunna Fläskkotletter
4 stora skivor Skinka, antingen lufttorkad eller vanlig
4 hela Saltgurkor
ca 8 stora skivor Ost
1 msk fransk Senap
3 msk Majonnäs
1 Skivad lök

Ev. 1 Tomat

Mojo Criollo

1. Börja med att marinera fläskköttet i mojo criollo i några timmar, gärna över en hel natt. Stek eller grilla sedan köttet.

2. Dela bröden och bottna med majonnäsen blandad med senap, samt ost, skinka, lök, tomat, fläskköttet och slutligen saltgurkan. Du kan även hälla på lite av marinaden om du vill.

3. Hetta upp en stekpanna till medelvärme (alternativt använd någon form av smörgåsgrill.) Om du använder stekpanna, tyng ner smörgåsarna (vi använde en tallrik med en tung gryta på) och klämgrilla i ungefär 10 minuter på varje sida. Se till så inte värmen är för hög så brödet bränns.

4. Servera med någon tropisk ölsort eller fruktig drink och eventuellt pommes frites eller chips.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com