Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Provencalsk potatis med chorizo och aioli


Recept på provencalsk potatis med chorizo.

För 4 personer:

4-8 starka Chorizos, t.ex. Red hot chorizo
12-16 små Potatisar

Olivolja

Örtsalt eller provencalsk kryddblandning
Vitlök och chilitomatsallad
Örtaioli

1. Skär korvarna på snedden och skala potatisen.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisarna på mitten och blanda dem på en plåt med
örtsalt och olivolja. Låt dem sedan stå i ugnen tills de blivit gyllenbruna, ungefär 30 minuter.

3. När 10 minuter återstår på potatisen; Stek korven i olivolja tills den fått fin färg. Tag ut potatisen, salta
och servera tillsammans med tomatsalladen, aiolin och potatisen.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc chorizo"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com