Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Chokladfondant recept, lyxig efterrätt med choklad


Recept på chokladfondant, en lyxig dessert eller
efterrätt, serverad varm med en god vaniljglass.

För 4 personer:

100 gram Rumstempererat Smör
100 gram Mörk Choklad
3 Ägg
3/4 dl Strösocker
1/2 dl Vetemjöl
Florsocker till pudring

1. Smöra och bröa fyra portionsformar. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen över ett vattenbad.

2. Skär smöret i små kuber och lägg i en skål tillsammans med sockret. Vispa till en jämn fluffig massa, knäck i äggen ett och ett under vispning.

3. Rör i den smälta chokladen och vetemjölet i äggblandningen och fördela jämnt i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 9 minuter, tag ut och stjälp försiktigt ut genom att hålla en tallrik över formen och vänd 180 grader. Var försiktig så att inte skorpan brister och fyllningen läcker ut.

Pudra över florsocker och servera förslagsvis med glass och färsk frukt.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com