Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Recept på Chicken Parmigiano


Recept på chicken parmigiano, panerad parmesankyckling. Även känt som piccata milanese.
Klassisk maträtt i Usa och Italien.

För 4 personer:

3-4 Kycklingfiléer
1-2 Ägg

Smör
Parmesan
Ströbröd eller panko
Vetemjöl
Olivolja

Salt&Peppar
Citron

Ev marinad:

2-3 vitlöksklyftor
Olivolja
Oregano
1 fryspåse

Det godaste är om man marinerar kycklingen innan, men det är fortfarande en mycket
tillfredställande måltid även utan.

1. Putsa kycklingen. Finhacka sedan vitlök och blanda med olivolja, soja och oregano. Häll tillsammans med
kycklingen ner i en fryspåse och låt marinera minst 1 halvtimme, gärna längre.

2. Börja med att rada upp de tallrikar som behövs för paneringen, det enklaste
är att i följande ordning ta, en tallrik med vetemjöl, nästa med ett utrört ägg, och den
sista med en blandning av parmesan och ströbröd, med något mer ströbröd än parmesan.

3. Panera kycklingfiléerna hela, eller skär upp dem i mindre bitar om du så önskar.

4. Häll smör och olja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de
är helt genomstekta.

5. Akta dig för att bränna paneringen, så håll förslagsvis en hög temperatur
för att få lite yta för att sedan sänka plattan ganska mycket när kycklingen fått det.
Salta och peppra ordentligt, gärna med flingsalt!

Servera, jag rekommenderar med kokt spaghetti och en tomat/pomodorosås, med mycket parmesan
på och lite citronsaft droppad över kycklingen. Smaklig måltid!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com