Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Chicken Katsu

Recept på Chicken Katsu, en variant på tonkatsu.
Recept på panerad kyckling från Japan.

För 4 personer:

ca 4 Kycklingfiléer
Salt & Peppar
1-2 Ägg
ca 2-3 dl Panko (japanskt ströbröd, vanligt svenskt går också bra)

Smör
Olja

Ev. 2 Vitlöksklyftor

1. Börja med att knäcka ägget eller äggen över en tallrik, vispa ut lite med t.ex. en gaffel. Häll sedan panko på en annan tallrik. Vänd först kycklingen i ägget och sedan i pankon, salta samt peppra och stek sedan i olja och smör tills kycklingen är genomstekt.

2. Alternativet till ägget är att smälta ca 50-100 gram smör i en kastrull, när smöret är smält så tillsätt 2 vitlöksklyftor som du finhackat. Vänd kycklingen i vitlökssmöret och sedan i panko, salt plus peppar, stek sedan i smör och olja tills kycklingen är gyllenbrun på utsidan och köttet är vitt. Servera med ris eller nudlar.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com