Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Chicken garam masala


Recept på chicken garam masala, kyckling med garam-masala kryddblandning.
Recept med ursprung i Indien, Asien. Serveras med mintsås och basmatiris samt naanbröd.


För 4 personer:

3-4 Kycklingfiléer
1/2 tsk riven Ingefära
1 Vitlöksklyfta
1 gul Lök
3 dl Matlagningsyoghurt
1-2 msk Garam masala
2 Tomater, finhackade
2 tsk Koriander
1 tsk Chili

Basmatiris
Naan
Mintsås
Ghee eller olja
Salt

1. Börja med att rensa och putsa kycklingen. Skär i relativt stora kuber. Finhacka gul och vit lök samt riv ingefäran.

2. Hetta upp olja eller ghee i en gryta eller panna, tillsätt ingefäran, chilin och vitlöken, fräs tills det blir mjukt och tillsätt då även den gula löken.

3. När även löken mjuknat så tillsätt kycklingbitarna, strö över en aning garam masala samt salt och bryn lätt runtom. När kycklingen börja få lite färg, tillsätt yoghurten, tomaterna, resten av garam masalan, chili och koriander samt salt. Smaka av.

4. Låt grytan småputtra i ungefär 40 minuter, servera med basmatiris, isbergssallad med tomat och mintsås samt naanbröd. Drick gärna is-té till.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com