Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

recept på chicken marsala, kycklingrecept från usa


Recept på chicken marsala. italiensk-amerikanskt pastarecept
med sitt ursprung både i Italien och Usa.

För 4 personer:

4 Kycklinglår-filéer
ca 16 Champinjoner
1 Gul Lök eller 2 Schalottenlökar
20 cl Marsalavin
3 dl Vispgrädde
2 dl färsk Persilja
1-2 Kycklingbuljongtärningar

Spaghetti eller linguine
Smör
Olivolja
Vetemjöl

1. Börja med att putsa kycklingen från eventuella konstigheter, vänd sedan filéerna i smör. Stek därefter i en blandning av smör och olja tills de är nästan klara. Salta och peppra, lägg sedan kycklingen åt sidan.

2. Kvarta eller skiva svampen, finhacka löken. Stek i samma panna där kycklingen stekts, utan att först spola ur den. När svampen fått ordentligt med färg utan att vara bränd, slå över marsalavinet och rör runt så att alla bitar följer med i såsen. Låt puttra en stund, slå sedan över grädden och tillsätt buljongen, smaka av.

3. Låt koka ihop, lägg sedan i kycklingfiléerna, de skall helst inte täckas utav såsen utan sticka upp ungefär halvvägs, låt puttra tills kycklingen är klar, servera med kokt spaghetti, finhackad persilja (häll någon matsked av kokvattnet i såsen) och ett glas vin.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com