Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Chevrekyckling med cidersås


Recept på chevrekyckling med cidersås. Kyckling fylld med chevreost
serverad med äppelcidersås. Inspirerat av Frankrike.

För 4 personer:

4 Kycklingfiléer
4 skivor Chevre, ca ½-1 cm tjocka

Smör & Olja
Salt & Peppar

Äppelcidersås:

1-2 dl Äppelcider beroende på hur mycket sås du vill ha.
ca 2 Schalottenlökar
2-3 msk Fond
1 msk Vispgrädde eller creme fraiche
1 tsk Smör
1 tsk Rosmarin

1. Putsa om nödvändigt kycklingen, skär sedan skåror i varje filé och peta in chevre-osten.

2. Finhacka löken, stek i lite smör, när den börjar bli mjuk tillsätter du cidern. Låt koka några sekunder innan du sänker värmen och tillsätter fond, grädde, peppar och rosmarin.

3. Låt såsen puttra på svag värme, späd eventuellt med aningen vatten om den blir för tjock, smaka av. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, stek kycklingen gyllenbrun på båda sidor, glöm inte att kontrollera så köttet är vitt och köttsaften klar innan. Blanka av såsen med en tesked smör och servera med kycklingen samt förslagsvis potatiskroketter eller ris.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com