Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Champinjonsås


Recept på champinjonsås, svampsås. Sås med svamp.

För 4 personer:

ca 300 gram Champinjoner
3 dl Vispgrädde eller Creme fraiche
1-2 Hönsbuljongtärningar

Smör
Svartpeppar

Ev.
Mjölk
Tryffelolja
Vetemjöl

1. Dela champinjonerna i fyra delar, dela dem först på mitten, sedan en gång till.

2. Stek svampen i smör tills den fått lite färg, peppra. Häll sedan på grädden eller
creme fraichen.

3. Låt såsen puttra en liten stund, tillsätt sedan buljong efter smak, och eventuellt
lite tryffelolja, max en tesked.

4. Provsmaka såsen, är den för salt så tillsätt lite mjölk och vetemjöl, låt sedan koka
ihop tills den blivit tjock.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc champinjonsås"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com