Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Recept på chakchouka, maträtt från mellanöstern. Recept på Chakchouka, Shakshouka, maträtt vanligt förekommande som frukost eller lunch i Tunisien, Algeriet, Marocko och Israel.

För 4 personer:

4 Ägg
1 Paprika
Chili
2 Vitlöksklyftor
6 Tomater
1 msk Spiskummin
2 tsk Paprikapulver
Timjan
Salt & Peppar
Olivolja

Tillbehör:

Ris
Pitabröd

1. Hetta upp olja i en stekpanna, tillsätt timjan, spiskummin och paprikapulver och låt hettas upp, när kryddorna börja dofta, tillsätt vitlök och lök, låt dessa stekas mjuka.

2. Tärna tomat och paprika. Tillsätt sedan dessa i löken och kryddorna, låt puttra ihop en aning, tillsätt sedan även chili, salt och peppar. Låt puttra på svag värme i ca 5-10 minuter. Om det blir för tjockt så tillsätt mer vatten.

3. Forma fyra små gropar i såsen, knäck ner äggen där, täck eventuellt pannan med lock och låt puttra ungefär 10 minuter till eller tills äggen är färdiga. Servera med förslagsvis pitabröd eller liknande, även ris passar bra till, toppa eventuellt med färsk finhackad persilja.
Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com