Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Cevapcici


Recept på cevapcici, cevapi, cevapici, färsbiffar från balkan.
Populära i forna jugoslavien med länder som serbien, bosnien, makedonien och kroatien.

För 4 personer:

ca 750 gram Köttfärs
1 gul Lök, finhackad
2 msk Vegeta (kan uteslutas)
2 Vitlöksklyftor, finhackade
1-2 tsk Cayennepeppar
2 msk Ströbröd
1 dl Mjölk
1 Ägg

Salt
Olivolja

Ajvar
Gräddfil
Stekt potatis

1. Blötlägg ströbrödet i mjöken och låt stå och dra i ungefär 10 minuter. Blanda köttfärsen med ägget, gul och vit lök samt kryddorna.

2. Ställ gärna köttfärsblandningen i kylen några timmar, men har du inte tid så forma dem till små järpar. Hetta sedan upp olivolja i en panna.

3. Stek eller grilla biffarna tills de är helt genomstekta, salta efter smak och servera tillsammans med t.ex. stekt potatis, ajvar och gräddfil alternativt det mer traditionella alternativet bröd och skivad rå lök.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com