Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Spaghetti Carbonara


Recept på Spaghetti Carbonara. Kolarhustruns pasta.
Klassiskt pastarecept från Italien.

För 4 personer:

2 Ägg
1 dl matlagnings eller vispgrädde
1 Paket Bacon
1-2 Vitlöksklyftor
1 schalottenlök
ca 1 dl Parmesan

Spaghetti
Olivolja

Salt&Peppar

1. Börja med att starta pastakoket.

2. Skiva baconen i strimlor om ca 1½ cm och stek dem i olivolja, lägg även i en eller två
vitlöksklyftor som du skalat och mosat till lite grann, samt även den finhackade schalottenlöken.

3. När vitlöksklyftan fått färg så ta ut den och
kasta, den ska bara ge smak åt oljan. När baconen börjar se färdiga ut så stäng av värmen.

4. När Spaghettin är klar så häll ner baconenfräset i kastrullen.
Blanda en skvätt grädde, ett ägg per 2 personer som skall äta, och till sist
en rejäl näve parmesan i en skål eller liknande och rör ihop. Häll blandningen över spaghettin och salta och peppra rikligt.

5. Rör sedan om allt tills du fått en krämigt god carbonara!

Toppa med ytterligare riven parmesan och eventuellt en extra äggula per portion.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com