Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Canneloni


Recept på canneloni med spenat, ricotta, salami och spenatsås.

För 4 personer:

Fyllning

50 gram Spenat
ca 15 skivor Salami (gärna napoli, felino eller milano)
500 gram Ricotta
½ Vitlöksklyfta
½ dl Basilika

Sås

50 gram Spenat
2,5 dl Matlagningsgrädde
1 dl Mjölk
2 vitlöksklyftor
½ dl rött Matlagningsvin

16 Lasagneplattor
Olivolja
Salt & Peppar
1 Paket Mozzarella
1½ dl Parmesan

1. Börja med att koka lasagneplattorna 5 minuter.

2. Tärna salamin och finhacka vitlöken, ta en femtedel av vitlöken och blanda
med salami, ricotta, finhackad basilika, 50 gram spenat samt salt och peppar. Vänd runt tills allt
blandats ordentligt.

3. Lägg en klick fyllning på varje kokt lasagneplatta och rulla ihop till en rulle.

4. Olja en form och lägg i rullarna, stek sedan 50 gram spenat i olja, resten av vitlöken, salt och peppar.
När vitlöken mjuknat så tillsätt grädde och vin, provsmaka för att se om mer salt behövs.

5. Låt såsen puttra ihop, slå den sedan över rullarna i formen. Riv parmesan och mozzarella
som du sedan strör över innehållet i formen. Låt sedan gå på 210 grader i ungefär 20 minuter.

Servera med t.ex. tomat och löksallad samt ett glas rött vin.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com