Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Caesarsallad


Recept på ceasarsallad, caesarsallad, kycklingsallad med ceasardressing.

För 4 personer:

Salladen:

½-1 pkt Bacon
3-4 kycklingfiléer
ca 4-5 skivor rostbröd
Parmesan
Romansallad
Isbergssallad
Salt&Peppar


Ceasardressingen:

1 Ägg
1 dl Olivolja
ca 1 Vitlöksklyfta
3 Sardeller
1 tsk Fransk senap
Svartpeppar
1 msk Färsk hackad persilja


1. Löskoka ägget ungefär 2 minuter. Häll det sedan i en matbredare eller likande och blanda
ner ca en msk färsk persilja, 1 dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 3 sardeller
och 1 tsk fransk senap, peppra. Mixa ihop och lägg undan.


2. Strimla salladssorterna och blanda ner dem i en skål, hyvla över färsk parmesanost och häll
på dressingen du gjorde tidigare.

3. Stek baconen och kycklingen i en stekpanna, när baconet är knaprigt och kycklingköttet vitt
så är det färdigt.

4. Skär bort kanterna på rostbrödet och skär det sedan i små fyrkantiga kuber, rosta det i
stekpanna med lite olivolja och en hel vitlöksklyfta som skall slängas när det är färdigt.
Salta.

5. När krutongerna är klara så blanda ner dem tillsammans med kycklingen och baconet i salladen.
Servera med t.ex. baguette.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc ceasarsallad"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com