Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Biff med basilikapotatis


Recept på biff med basilikapotatis. Nötkött.

För 4 personer:

4 biffar, t.ex. lövbiff, ryggbiff eller oxfilé
ca 16 små potatisar
1 kruka färsk Basilika

Salt & Peppar
Olivolja
Smör

Ört och vitlöks creme fraiche

1. Tag fram biffarna i rumstemperatur, putsa eventuellt köttet från senor och hinnor. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela potatisarna i halvor eller fjärdedelar, lägg dem på en plåt och ringa över olivolja samt strö över svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 35-40 minuter.

3. När ungefär 15 minuter återstår på potatisen, hetta upp pannan ordentligt. Stek sedan köttet i hälften olja, hälften smör till önskad stekgrad.

4. När potatisen är färdig, strö över färska basilikablad, flingsalt och eventuellt ytterliggare lite olja. Servera med tomat och grönsallad samt vitlökssåsen.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com