Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Biff vindaloo


Recept på biff vindaloo, går även bra att tillaga med kyckling eller fläskkött.
Rätt med sitt ursprung i Indien och Pakistan.

ca 500 gram skivat eller strimlat Nötkött (ej färs)
2-3 gula Lökar
3 vitlöksklyftor
1 tsk riven Ingefära
2 tsk Tomatpuré
ca 2 Buljongtärningar
1 finhackad Tomat

Kryddblandning:

1 msk Gurkmeja
1 msk Koriander
1 msk Garam Masala
1/2 tsk Kanel
1 tsk Senapsfrö
1 msk Vinäger

Tillbehör:

Olja eller ghee
Salt & Peppar
Vatten
Ris
Mintsås eller raita
Naan eller chapati

1. Börja med att skala och skiva både vit och gul lök. Hetta upp olja eller ghee (klarifierat smör) i en panna fräs först den skivade gula löken tills den blivit rejält brynt, dock inte bränd. När löken börjar bli klar så låt köttet gå med och få lite färg.

2. Mortla koriander, garam masala, kanel, gurkmeja och senapsfröet. Hetta upp en panna eller kastrull, tillsätt där det mortlade och rosta någon minut.

3. Skruva ner värmen och tillsätt och låt vitlöken samt ingefäran mjukna. Slå över vatten så det nästan täcker köttet och löken, lägg i buljongen, finhackad tomat, vinägern, tomatpurén och de rostade kryddorna.

4. Låt detta puttra i ungefär 20-30 minuter, späd med vatten och eventuell buljong om det blir för torrt, servera sedan med ris och något eller några av tillbehören ovan.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com