Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Belgiska våfflor

Recept på belgiska våfflor, från Belgien.Efterrätt, dessert.
Receptet kommer från flandern.se

(ca 10 stycken)

100 gram mjöl
½ tsk. bakpulver
100 gram smält smör
2 äggulor
2 ½ dl mjölk
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
8 äggvitor

1. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt smör, äggulorna, mjölk, salt och vaniljsocker. Rör samman blandningen.

2. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda i degen tills degen är slät och ser ut som vispgrädde. Täck degen och låt den vila på en varm plats utan drag i 35 - 40 minuter (eller upp till en timme).

3. Baka våfflorn i ett järn, utan för hög värme i 3 - 5 minuter tills de är gyllenbruna. Servera med glass, mjukglass, sylt, vispgrädde eller frukt.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com