Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Béarnaisesås


Recept på béarnaisesås, béarnaisesauce, bearnaise.

Bearnaisesås

för 4 personer:

2 ägg-gulor
Dragon
100 gram smör
tabasco
Vinäger

1. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Separera sedan äggulorna från äggen,
lägg dem i en kastrull med lite vinäger.

2. När smöret har smält, låt det svalna lite
för att det inte ska ha någon större temperaturskillnad mot äggulorna vilket minskar
risken för att det skall skära sig.

3. När smöret smält så häller du det under konstant omrörning i omgångar ner i äggen i kastrullen som skall befinna sig i ett vattenbad (använd en stekpanna med några glas vatten i som skall sjuda). Sedan upprepar du proceduren tills du har en slät sås.

4. När såsen blivit slät, tillsätt dragonen och lite tabasco, vispa sedan tills den tjocknar och servera till exempelvis en god biff.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc bearnaise"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com