Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Bangers and mash


Recept på bangers and mash, korv med mos, klassiskt recept från Storbritannien / England bestående
av korv, potatismos och löksås.

För 4 personer:

4 Korvar, exempelvis bratwurst, kielbaska eller annan tjockkorv

Löksås:

1 stor eller 2 små gula Lökar
1 dl Rödvin
1/2 tsk Timjan
1 tsk Dijonsenap
1 Vitlökssklyfta
2-3 dl Vatten
Salt & Peppar

Olja
Buljong eller fond (ca 1 tärning, eller 1 msk)

Ev. några droppar worcestersås

Potatismos (exkludera baconen)

1. Dela löken på mitten och skiva sedan i halva ringar, finhacka vitlöken.

2. Hetta upp olja i en stekpanna, tillsätt vit och gul lök och stek mjuka. När löken mjuknat helt och börjar få lite färg, tillsätt vatten, rödvin, fond eller buljong, senap, timjan och den eventuella worcestersåsen, peppra.

3. Låt såsen puttra i ungefär 20 minuter, stek sedan korvarna i olja tills de är aningen knapriga på ytan, eller efter smak. Servera med såsen och potatismos.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com