Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Bacon och lökpaj


Recept på bacon och lökpaj. baconpaj. Smakrik
paj som gör sig ypperligt som buffe-rätt.

För 4 personer:

Pajdeg:

3 dl Vetemjöl, eventuellt hälften vetemjöl, hälften dinkelmjöl, för en lite nyttigare deg
125 gram Smör
1 msk Vatten

Fyllning:

2 paket Bacon
3 gula Lökar
1 dl Grädde
2 Ägg
2 dl riven Ost

1. Låt smöret bli rumstempererat, dela det i små bitar och lägg i en skål tillsammans med mjölet och vattnet. Blanda eller nyp med fingertopparna till en jämn deg. Kyl i kylskåp i minst 30 minuter.

2. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 5-10 minuter på 175 grader.

3. Skär löken i skivor och strimla baconen i centimetertjocka bitar. Stek baconet tills det börjar få färg, tillsätt då även löken och stek tills den mjuknar.
Låt svalna, blanda sedan med grädden, äggen och hälften av osten. Salta och peppra.

4. Fyll blandningen i pajskalet och täck med resten av osten. Grädda i ca 20 minuter på 200 grader, eller tills den fått en gyllenbrun färg. Serveras förslagsvis med en god sallad.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com