Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Aubergine med parmesan


Recept på aubergine med parmesan, eggplant parmigiano. Recept på
panerad aubergine med parmesanost, spaghetti och tomatsås. Med rötter i både Usa och Italien.

För 4 personer:

1 Aubergine
ca 4 dl Ströbröd
ca 2 dl Parmesan
1-2 Ägg

1 sats Tomatsås

Spaghetti
Olivolja

1. Börja med att skiva auberginen i lagom tjocka skivor, ca 1 cm. Knäck ägg(en) i en skål och vispa. Lägg ströbröd och parmesan i en annan skål och blanda ihop.

2. Vänd aubergineskivorna först i ägget, och sedan i ströbröds och parmesanblandningen. Täck varje skiva ordentligt, sikta eventuellt över mer ströbröd om det behövs.

3. Hetta upp olivolja i en stekpanna, stek sedan auberginen på medelvärme (akta så det inte bränns) tills de är gyllenbruna. Servera med rykande het spaghetti och tomatsås, kanske även med vitlöksbröd samt rejält med riven parmesan över pastan.

Vill du kan du även toppa med lite mozzarella som du river isär och låter smälta över pastan.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com