Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Arepas


Recept på Arepas, majsbröd / majspannkakor, populära i Latinamerika och Sydamerika.
Näst intill nationalrätt i både Venezuela och Colombia. Populärt även i Ecuador

För 4 personer:

4 dl vatten
0,8 l majsmjöl
1 tsk salt
matolja

1. Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda salt och majsmjöl i en skål, tillsätt vatten och blanda tills du får en jämn deg. Täck med bakhandduk och låt vila i 5 minuter.

2. Knåda degen ytterligare 5 minuter med blöta händer då det gör degen fuktig vilket gör slutresultatet bättre. Forma till runda kakor ca 1 dm i diameter och ca 2,5 cm tjocka. Värm olja i en panna, stek kakorna tills de fått lite yta, de skall inte få någon färg.

3. Lägg in i ugnen på ett bakplåtspapper och eftergrädda ca 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna.

4. Servera och fyll med t.ex. kyckling, kött eller ost

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com