Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Äppel & rosmarinkotlett med ugnsbakat vitlöksmos


Recept på äppel och rosmarinkotlett med ugnsbakat vitlöksmos.
Fläskkotlett med äpplen, potatismos och sås.

För 4 personer:

ca 4 fläsk-kotletter eller liknande
1-2 Äpplen
Smör
Rosmarin
Salt&Peppar
Socker

Rosmarinsås:

2,5 dl matlagningsgrädde
ca 1 kött eller kycklingbuljongtärning
Rosmarin

Ungsbakat vitlöksmos:

ca 12 potatisar
3-4 Vitlöksklyftor
50-100 gram smör
2 dl Mjölk
0.5 dl Grädde

Salt&Peppar

1. Börja med att ugnsbaka potatisen och vitlöksklyftorna, båda ska ha skalet på,
efter ungefär 30 minuter, ta ut vitlöken, skala den och lägg i en kastrull med mjölk
och lite grädde. Efter ca 1 timme, känn på potatisen, är den mjuk så ta ut den och skala.

2. Lägg potatisen i kastrullen med vitlöken och mjölken och koka upp. Mosa ihop allt
eller vispa med elvisp till ett fluffigt mos. Salta och peppra och låt stå på svag värme. Skiva äpplet.

3. Stek köttet i smör i en stekpanna, krydda med rosmarin, salt & peppar.
När köttet börjar bli färdigt, lägg i äppelskivorna, och strö över lite socker.

4. När äpplena och köttet är färdigt, så ta ur dem och häll i grädden och en buljongtärning,
låt puttra en stund, peppra och servera sedan såsen med övriga ingredienser.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc äppelkotlett"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift


 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com