Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Spaghetti Amatriciana

Recept på Spaghetti Amatriciana, Pasta med vittvin
pancetta och persilja, med smak av Italien.

För 4 personer:

1 paket Bacon eller Pancetta (egentligen skall guanciale ett sorts gravat fläskskött användas)
1 finhackad gul Lök
1/2 finhackad röd chilifrukt
4 Tomater
1 dl Färsk Persilja
1 dl Vitt vin

Salt & Peppar
Parmesan
Spaghetti
Olivolja

1. Börja med att steka baconet eller pancettan i olivoljan, stek tills de fått färg, men inte är knapriga.

2. Tillsätt den finhackade löken samt chilin och stek tillsammans med fläsket tills löken är genomskinlig, tillsätt då tomaterna samt vinet och koka upp innan du låter småputtra på svag värme.

3. Koka spaghettin al dente och vänd sedan ner i såsen, toppa med persiljan, parmesanen och förslagsvis ett gott bröd!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com