Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Ål i grön sås

Recept på ål i grön sås, paling in't groen, från Belgien. Fisk.
Receptet kommer från flandern.se


1 kg ål
125 gram smör
125 gram ängssyra
50 gram persilja
100 gram körvel
6 salviablad
6 blad lemon verbena
2 scharlottenlök
2 glas torrt vitt vin
2 äggulor
saften av 1 citron
vatten
salt
peppar

1. Rensa ålen och skär dem i bitar. Stek bitarna med den hackade scharlottenlöken i smör tills den är gyllenbrun. Tillsätt finhackad persilja, körvel, lemon verbena, vitt vin och vatten till ålbitarna är täckta. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter eller tills ålen är mör.

2. Koka äggulan och citronsaften och tillsätt lite sås från stekpannan. Rör ner i fisken men försiktigt så den inte går i sönder.

Servera antingen varm eller kall.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com