Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Ajvar


Recept på ajvar, ajvar-relish. Paprika-sås / röra , populär i t.ex. Ungern, Serbien, Bosnien och Makedonien.

För 4 personer:

2 röda Paprikor
1 Aubergine
1 gul Lök
1-2 Vitlöksklyftor
1 tsk Socker
1-2 tsk Cayennepeppar
1/2 dl Persilja

Salt
Olivolja

1. Börja med att sätta ugnen på 250 grader, lägg sedan paprikan och auberginen på en plåt. Finhacka vit och gul lök samt persiljan.

2. Låt paprikan och auberginen stå i ugnen tills de börjar brännas ordentligt, tag då ut dem och lägg i en plastpåse du blåser in luft i och sedan försluter.

3. Efter 5 minuter så ta fram paprikan och auberginen och skala dem. Hetta upp olja och stek gul och vit lök mjuk, grovhacka sedan paprika och aubergineköttet och lägg tillsammans med löken i en skål eller liknande, mixa sedan slätt med stavmixer. Tillsätt resten av kryddorna och smaka av med salt.

Låt stå kallt i kylen och servera t.ex. till cevapcici.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com