Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Ägg benedicte


Recept på Ägg Benedicte, Ägg benedictine. Eggs benedicte,
äggrecept med pocherat ägg, hollandaisesås och bacon.

För 4 personer:

4 Ägg
4 Rostbröd
8 skivor Bacon, skinka eller liknande
1 msk vitvins Vinäger
Salt & Peppar

Hollandaisesås

1. Börja med att koka upp rikligt med vatten i en kastrull, smaksätt med ungefär en matsked vinäger och en nypa salt. Tillverka hollandaisesåsen.

2. Koka upp vattnet tills det sjuder, knäck sedan ett ägg åt gången i en kopp, ett glas eller liknande, låt sedan försiktigt glida ner i vattnet.

3. Låt ägget sjuda i ungefär 2-3 minuter tills det stelnat, lyft sedan upp med hålslev eller liknande. Rosta eller smörstek brödet samt baconet.

4. Lägg upp det pocherade ägget på brödet, toppa med hollandaisesåsen, bacon och eventuellt en liten dillkvist, servera med kaffe, apelsinjuice eller dylikt, gärna som t.ex. frukost eller brunch.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com