Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Pasta med ädelostsås


Recept på Pasta med ädelostsås, mögelostsås eller ädelostpasta, mögelostpasta,
ostsås och gorgonzolasås eller även bluecheese. Kärt barn har många namn.

För 4 personer:

2.5 dl Creme fraiche (helst 34%)
1 Ädelost ca 300g, förslagsvis kvibille blå, alternativt gorgonzola

Pasta (förslagsvis grön tagliatelle eller äggnudlar)

Salt&Peppar

Eventuella tillbehör:

Bacon, Champinjoner, Ärtor, Broccoli, vitlök, Baguette

1. Börja med att förbereda såsen, värm creme fraichen och tillsätt osten i smulor
eller mindre bitar, peppra såsen och rör tills den är slät.

2. Sätt på pastavattnet.

3. Medans såsen hålls varm på låg värme så kan man om man önskar göra tillbehören:
stek bacon och champinjoner i olja, tillsätt två hela skalade och lite av dig tilltygade
vitlöksklyftor i oljan, lägg sist i broccolin och stek tills baconen är aningen knapriga,
salta och peppra, glöm inte att kasta vitlöksklyftorna!

4. Lägg upp allt och servera såsen med den nykokta pastan, det eventuella baconfräset och kanske baguette, coca cola gör sig faktiskt bra till den här rätten.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com